Marcová mordovačka: Vezmi knihu

Hrdina čerpá inšpiráciu z napísaných príbehov…

Published in
2 min readMar 5, 2018

--

Marec je mesiacom knihy a sami sme od viacerých z vás počuli, že chcete čítať viac, rozmanitejšie a efektívnejšie. Takže ideálne spojenie, nemyslíš?

A aj tento krát sme oslovili na tvár marcovej mordovačky niekoho špeciálneho. Michala Hvoreckého.

Michal okrem poviedok a románov (Posledný hit, Plyš) napísal aj známu divadelnú hru Slovenský inštitút, jedna komédia. Jeho knihy doteraz vyšli v ôsmich jazykoch. Pracuje v Goetheho inštitúte. A žije v Bratislave.

Michal okrem iného získal Medzinárodnú novinársku cenu z roku 2009, či Cenu Nadácie Tatra Banky za umenie — Mladý tvorca.

Čítať pravidelne sa naozaj vyplatí.

Čítanie zlepšuje analytické myslenie, rozširuje slovnú zásobu, zvyšuje koncentráciu a zlepšuje pamäť. Okrem toho zlepšuje našu predstavivosť, pomáha k zníženiu stresu a mentálnej stimulácii.

Z kníh vieš čerpať veľké množstvo novej inšpirácie a zamyslení.

A v podobnom duchu sa nesie aj Michalova výzva. Neboj sa, ani tento krát to nebude o prečítaní 20 kníh za mesiac, trilógie pána Prsteňov alebo Game of Thrones. Bude to niečo, čo vychádza z udalostí posledných dní. Veď pozri:

Ešte raz. Spoločná mesačná mordovačka na marec je:

Vyber si knihu a každý deň si zapíš myšlienky, ktoré ťa z nej oslovili.

Môžeš na to využiť miesto na vrchu strany v Žurnáli. Alebo na spodu. Alebo využi prázdnu stranu v mesačnici. Je to len na tebe.

Ako vraví Michal: Písanie a knihy vedia do istej miery zmeniť svet. Môžeš si vybrať akúkoľvek knihu, ale Michal ti špeciálne odporúča tieto:

My sa jeho rád držíme. Inšpiroval si sa nimi aj ty?

Tak čo, pridáš sa k viac ako 300 hrdinom? Pre viac tipov sleduj našu skupinu.

--

--

Sales & BD at @Kontentino | Founder of @theprojekt | Growth Hacking enthusiast | Knowledge Junkie